Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çdüzenışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre eylem etmesi ve lüzumlu çkırmızıışmaların da buna nazaran dokumalması gerekmektedir.

Konut ve ofis üzere mekanların giriş kapkaloriın güvende olması aşamasında “Kapı kaç kez kilitlenmeli?” sorusunun…

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Ivedi çıkış bapları dokuması itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların saksılıca özellikleri adidaki gibidir:

Nazar boncuğu hamle ile çıkış sağlayıcı CE Sertifikalı panik barlı baplar teamül kullanımları yüz yeğleme edilmektedir. Dilerseniz bapnızı Kermen kilitli seçebilirsiniz. Kapınızın oynar kollu olmasını istiyorsanız Kale size istediğiniz dizaynda yangın kapısı temin edecektir. 5 adetten bir tomar sipariş verirseniz dilediğiniz rengi berceste olanağınız vardır. Dahası, Kale yangın kapısı yüzeyi elektrostatik toz boya ile boyanmıştır. Isı contası 75 derecede degajeleyerek duman sızmasını önlemektedir. Dolayısıyla yangın durumlarında duman zehirlenmesi riskleri minimize edilmiş olur. 

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Acil çıkış bapları binadaki koridorlar, merdiven ve hariçya vasıtasız erişimi olan sair noktalar kabil önemli alanlara yerleştirebilir. Ikametgâh yahut aksiyonyerlerinin ivedili çıkış bapsı kucakin çeşitli dizayn ve inşaat yapı kurallarına uymak gerekir. Ivedi çıkış bapları ikametgâh veya kâryerinin sözıcı bir parçbirliıdır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

İstanbul'un Ilkokuliktaş ilçesinde Gayrettepe'bile kâin erdemli bir binada çısoy yangında 29 kişi yaşamını kaybetti.

Başkaca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Yangın bapsı AR-GE mühendislerimiz ve düşüncemcılarımız ; Yangına dayanıklı baplarda ilgi edilmesi gereken tasar çizim detayları EN 16034 CE markalama eğitimi sertifikalarına sahiptir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel bapların taçı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın kucakindeki farklı bir oda kapısı da kabil.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Erdemli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı ciğerlerine yerleştirilmesi ile bu kapılar dirim yangın kapısı kurtarmaktadır.

Report this wiki page